Poederlakken als bescherming en verfraaiing van verschillende metalen

Geplaatst op 11/09/2017

Poederlakken, ook wel poedercoaten genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten en uitgemoffeld wordt.

Poederlakken worden vrij algemeen toegepast. Voorbeelden van toepassingen zijn (balkon)hekken, trappen, stalen meubels, radiatoren, auto-onderdelen, ramen & deuren, leuningen en profielen.

Het voordeel van het poederlakken is dat er bij dit lakproces geen oplosmiddelen vrijkomen. Deze eigenschap maakt het poederlakproces milieuvriendelijk. In combinatie met een gemetalliseerde ondergrond biedt poederlakken een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Waarom kiezen voor poederlakken bij Metallics Van Cauteren?

  • Dubbellaags systeem bestaande uit epoxyprimer en polyesterlak/polyurethaanlak
  • Gegarandeerd steeds een kwalitatief hoogstaand resultaat door het toepassen van moderne technieken gekoppeld aan een doorgedreven kwaliteitscontrole
  • Wij kunnen met onze 2 poederlaklijnen (Lijn 1: 10 m lang x 2,5 m breed x 2,6 m hoog; max. 2 ton per stuk - Lijn 2: 6,5 m lang x 2,5 m breed x 3,3 m hoog; max. 500 kg per stuk) hoge capaciteiten aan

Geef ook uw metaalproduct een noodzakelijke basis voor aanvang van het poederlakken proces!

Stralen is een voorbehandeling waarbij stalen of corund (alu-oxide) korrels via perslucht aan hoge snelheid op het oppervlak geblazen worden waardoor het materiaal (zoals staal, aluminium of RVS) gereinigd wordt tot alle onzuiverheden (zoals walshuid, roest, oude verf- of laklagen) volledig zijn verwijderd. Deze behandeling is essentieel voor een degelijke hechting van verdere afwerkingslagen zoals metalliseren en/of poederlakken.

Naast de behandeling zorgen wij tevens voor een degelijke verpakking en kunnen wij ook zorgen voor het transport.

Contacteer ons via 052 45 27 72 of ons Contactformulier voor een vrijblijvende offerte.

terug naar het overzicht

Cookie verklaring